Zaharova: Nedopustiv pritisak na Sputnjik

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saslušanje FBI bivšeg zaposlenog u Sputnjiku je nedopustivo, takvi koraci su nedopustivi za demokratsku državu, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Glavni urednik televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Margarita Simonjan: Američki mediji u Rusiji mirno rade, za sada

„Saslušanje novinara zbog njihove profesionalne delatnosti je nedopustivo. To nismo smislili mi. To je nešto što je potpisala praktično čitava međunarodna zajednica. Dokumenti, deklaracije, konvencije“, naglasila je Zaharova.

Ona je navela da je pritisak američkih vlasti na rusku informativnu agenciju „još jedno u nizu kršenje međunarodnih obaveza u sferi slobode izražavanja mišljenja i rada medija“.

„Takav, ničim motivisan korak, nedopustiv je za demokratsku državu. On je zabrinjavajući signal za čitavo međunarodno novinarstvo“, zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ranije je se u medijima pojavila informacija da je FBI saslušao bivšeg zaposlenog u Sputnjiku Endrjua Fajberga u okviru istrage saopštenja da je agencija navodno organ ruske propagande i kršenja američkog zakona o stranim agentima.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala