Erdogan: NATO saveznici poludeli zbog kupovine S-400

© REUTERS / Yasin Bulbul/Presidential Palace/HandoutPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan obraća se gradonačelnicima turskih gradova u Ankari
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan obraća se gradonačelnicima turskih gradova u Ankari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je reakciju SAD na ugovor o isporuci ruskih protivraketnih sistema S-400 Turskoj i dodao je da će Ankara nastaviti samostalno da preduzima mere za svoju bezbednost.
S-400 - Sputnik Srbija
Erdogan: Turska uplatila depozit za S-400

Prema rečima portparola Pentagona Džonija Majkla, sistem protivraketne odbrane koji je kompatibilan sa NATO-om ostaje najbolja varijanta za zaštitu Turske od pretnji u njenom regionu i Vašington je turskim zvaničnicima iskazao svoju zabrinutost zbog kupovine S-400.

„Razbesneli su se kada smo se dogovorili o kupovini S-400. Pa šta, zar smo dužni da vas čekamo? Mi samostalno preduzimamo mere i to ćemo raditi i ubuduće. Mi smo gazde u svojoj kući“, istakao je Erdogan obraćajući se gradonačelnicima turskih gradova u Ankari.

On je dodao da nakon što su SAD i Izrael odbili da u Tursku isporuče vojne bespilotne letelice, Ankara ih je razvila i počela sama da ih izrađuje, što je kod tih zemalja izazvalo „zabrinutost“.

Moskva i Ankara postigle su dogovor o isporuci ruskih sistema S-400 Turskoj i potpisale su ugovor, saopštila je služba za medije Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije. Pre toga je Erdogan izjavio da je Ankara izvršila prvu uplatu za ruske sisteme S-400.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala