„Laboratorija Kasperski“: Proglašeni smo krivcima bez dokaza

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaLaboratorija Kasperski, logo
Laboratorija Kasperski, logo - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Laboratorija Kasperski“ saopštila je da će nastaviti da sarađuje s Ministarstvom za unutrašnju bezbednost SAD i uverena je da će dalja istraga potvrditi da su optužbe da je kompanija povezana s ruskom obaveštajnom službom neosnovane.
Laboratorija Kasperski - Sputnik Srbija
SAD zabranile korišćenje kompjuterskih programa „Kasperski“

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD je ranije saopštilo da sve državne ustanove u zemlji moraju da prekinu da koriste proizvode „Laboratorije Kasperski“ u roku od tri meseca zbog navodnih veza pojedinih predstavnika kompanije s ruskim obaveštajnim službama.

„Imajući u vidu da 'Laboratorija Kasperski' nema političke veze ni s jednom državom na svetu, krajnje smo razočarani odlukom Ministarstva za unutrašnju bezbednost SAD. Kompanija će dostaviti sve informacije kako bi potvrdila da ova odluka nema osnova“, navedeno je u saopštenju. 

Kompanija je dodala da nikada nije, niti će pomagati u sajber-špijunaži ili agresivnoj delatnosti u sajber-prostoru nijednoj državi. 

„Razočarani smo zbog toga što privatna kompanija može da se smatra krivcem bez dokaza, pod pritiskom tekuće geopolitičke situacije“, navela je laboratorija. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala