Kremlj zabrinut zbog istrage FBI protiv Sputnjika

© Sputnik / Natalia SeliverstovaKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istraga koju FBI sprovodi protiv bivšeg zaposlenog u agenciji Sputnjik Endrjua Fajnberga ne svedoči u korist pluralizma mišljenja i slobode medija. Informacije o istrazi izazvale su zabrinutost u Kremlju, izjavio je portparo Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik redakcija - Sputnik Srbija
Sputnjik pod istragom FBI

„Nemamo detaljne informacije, ali u svakom slučaju, saslušanja novinara, ili bivših novinara, ali u vezi sa novinarskim aktivnostima, naravno, ne idu u prilog pluralizmu mišljenja i slobode štampe. To više govori o tome da postoje ozbiljni problemi sa cenzurom i ograničenim poljem za rad medija. To nas zabrinjava“, istakao je Peskov.

On je napomenuo da u Rusiji takođe rade strani dopisnici i njihov rad je regulisan ruskim zakonom o medijima.

„Nije dozvoljena nikakva cenzura, nikakav progon zbog sadržaja nije dozvoljen. Štaviše, strani mediji su apsolutno ravnopravni sa našim domaćim medijima. To se tiče naše zemlje. A ovakvi potezi izazivaju našu zabrinutost“, dodao je Peskov.

Ranije je portal „Jahu njuz“, pozivajući se na anonimne izvore, saopštio da je američki Federalni istražni biro saslušao bivšeg zaposlenog u Sputnjiku Endrjua Fajnberga u okviru istrage o tome da agencija navodno radi kao organ ruske propagande, što je u suprotnosti sa američkim Zakonom o stranim agencijama (FARA). Međutim, portal tvrdi da je FBI pristup radnoj prepisci Sputnjika dobio od Fajnberga i Džozefa Džona Fionde, još jednog bivšeg zaposlenog u vašingtonskoj redakciji agencije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala