Tramp: Amerika se ne može zaplašiti

© REUTERS / Joshua RobertsDonald i Melanija Tramp na komemoraciji povodom 11. septembra 2001.
Donald i Melanija Tramp na komemoraciji povodom 11. septembra 2001. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika se ne može zastrašiti, a oni koji to pokušaju pridružiće se dugoj listi poraženih neprijatelja koji su se usudili da testiraju našu narav, upozorio je danas predsednik SAD Donald Tramp u Pentagonu, jednom od tri mesta koja su bila meta terorističkih napada 11. septembra 2001. godine.
Vašington trenutno gubi rat u Avganistanu - Sputnik Srbija
Zašto SAD gube rat u Avganistanu?

Na prvoj komemoraciji godišnjice napada, koju je predvodio u svojstvu predsednika, Tramp je naglasio da svi građani SAD tuguju za svakim od skoro 3.000 života, koliko je izgubljeno u terorističkim napadima pre 16. godina.

Tramp je ocenio da je taj napad bio gori od japanskog napada na Perl Harbor tokom Drugog svetskog rata jer su meta bili civili, prenosi AP.

On je obećao da se tako nešto nikada neće ponoviti.

„Teroristi koji su nas napali mislili su da mogu da usade strah i oslabe naš duh, ali Amerika se ne može zastrašiti i oni koji to pokušaju pridružiće se dugoj listi poraženih neprijatelja koji su se usudili da testiraju našu narav“, rekao je Tramp u Pentagonu, gde su mu se pridružili ministar odbrane Džejms Matis i načelnik Generalštaba američke vojske Džozef Danford.

On je dodao da je Amerika ujedinjena i da nas „nijedna sila na svetu ne može rastaviti“.

Svetski trgovinski centar u Njujorku - Sputnik Srbija
Da li je Amerika sama kriva za 11. septembar? Putin ima svoje mišljenje

Minutom ćutanja i oglašavanjem zvona u 8.46 sati po lokalnom vremenu danas je počelo obeležavanje 16 godina od terorističkih napada u SAD na mestu gde su se nalazile dve kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku.

Komemoracija je počela u vreme kada je avion koji su oteli teroristi udario u severnu kulu Svetskog trgovinskog centra.

Pošta je minutom ćutanja odata i u Beloj kući u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa i prve dame Melanije.

Teroristi iz redova Al Kaide oteli su 11. septembra 2001. godine četiri putnička aviona i njima izveli samoubilačke napade na Svetski trgovinski centar u Njujorku, kao i na Pentagon u Vašingtonu. Četvrti avion srušio se na polju u Šenksvilu, u Pensilvaniji.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala