Još malo pa stigao: Sakašvili pred vratima Ukrajine

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBivši presednik Gruzije i bivši guverner Odeske oblasti Mihail Sakašvili pokazuje ukrajinski pasoš na konferenciji za medije u Varšavi
Bivši presednik Gruzije i bivši guverner Odeske oblasti Mihail Sakašvili pokazuje ukrajinski pasoš na konferenciji za medije u Varšavi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši predsednik Gruzije i bivši guverner Odeške oblasti Mihail Sakašvili vraća se u Ukrajinu. On namerava da 10. septembra uđe u zemlju iz Poljske preko graničnog prelaza „Krakovec“ u Lavovskoj oblasti.
Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija
Sakašvili ne dâ ukrajinsko državljanstvo

Kijev je saopštio da će Sakašviliju oduzeti nevažeći ukrajinski pasoš kada bude pokušao da pređe granicu.

Juče je Sakašvili saopštio da će ući u Ukrajinu zajedno sa svojim sinom.

Na graničnom prelazu poljsko-ukrajinske granice „Krakovec“ formirao se saobraćajni zastoj od oko dve stotine automobila. Televizija „Gromadske TV“ javila je da građani moraju satima da stoje u redu kako bi prošli graničnu kontrolu.

„Ljudi stoje po nekoliko sati pokušavajući da pređu granicu sa susednom Poljskom. Ali graničari im ništa ne objašnjavaju. Zasad automobili ne mogu da prođu“, navodi se u saopštenju.

Ispostavilo se da Sakašvili namerava da pređe granični prelaz u autobusu sa novinarima. On namerava da ode u Pšemisl, gde će održati konferenciju za štampu.

​Njegove pristalice iz partije Pokret novih snaga nameravaju da podrže Sakašvilija. Kolona od 50 automobila i 10 autobusa krenula je da dočeka svog lidera.

Aktivisti su postavili kamp odmah na granici.

U julu je Sakašviliju oduzeto ukrajinsko državljanstvo. Političar, koji se tada nalazio u SAD, rekao je da namerava da se vrati u Ukrajinu.

Nakon toga, on je posetio Mađarsku, Litvaniju i Poljsku. Prema rečima portparolke ovog političara Darje Čiž, Sakašvili nije imao problema sa graničarima putujući sa ukrajinskim pasošem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala