Sakašvili pešice prešao u Ukrajinu (video)

© AFP 2023 / Janek SkarzynskiMihail Sakašvili
Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši predsednik Gruzije i bivši gubernator Odeske oblasti Mihail Sakašvili prešao je iz Poljske na teritoriju Ukrajine u pratnji pristalica, javlja dopisnik Sputnjika.
Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija
Čovek bez zemlje: Sakašvili traži novi način da uđe u Ukrajinu

Nakon što su aktivisti i pristalice Sakašvilija probile kordon graničara na granici Poljske i Ukrajine, bivši gruzijski predsednik im se pridružio i prešao na teritoriju Ukrajine.

Kako javlja dopisnik Sputnjika sa lica mesta, Sakašvili i njegove pristalice su autobusom krenule prema Lavovu.

Ranije je saopšteno da je Sakašvili, koji nije uspeo da pređe poljsko-ukrajinsku granicu vozom, saopštio na improvizovanoj pres-konferenciji u poljskom gradu Pšemislu da je odlučio da se vrati prvobitnom planu i pređe preko graničnog prelaza „Krakovec“.

Sakašvili želi da uđe u Ukrajinu kako bi ponovo zatražio državljanstvo koje mu je oduzeo ukrajinski predsednik Petro Porošenko u julu ove godine. Političar, koji se tada nalazio u SAD, rekao je da namerava da se vrati u Ukrajinu.

Nakon toga, on je posetio Mađarsku, Litvaniju i Poljsku. Prema rečima portparolke tog političara Darje Čiž, Sakašvili nije imao problema sa graničarima putujući sa ukrajinskim pasošem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala