Sanda Rašković Ivić: Sa ljudima iz vlasti ne bih ni na kafu (video)

© SputnikMaša Radović
Maša Radović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanica u Parlamentu Srbije Sanda Rašković Ivić otkrila je za Sputnjik koje komade najviše voli da pogleda u pozorištu, ko je od intelektualaca koji su prošli kroz kuću njenog oca ostavio najjači utisak na nju, sa kim bi se menjala na jedan dan, ali i koje su dodirne tačke psihijatrije i politike.

Sputnjik je šeficu poslaničke grupe „Za spas Srbije — Nova Srbija“, doktorku Sandu Rašković Ivić sreo u Tašmajdanskom parku, za koji je, kako kaže, veoma vezana, pošto je u njemu podizala decu, a danas i unuku.

Sa njom smo razgovarali o privatnim, ali i političkim temama. Na pitanje kako sa aspekta psihijatra vidi fenomen rijaliti programa, Ivićeva je istakla da su, po njenom mišljenju, oni otrov za razum, ali i za dušu.

„Oni u stvari predstavljaju zamenu za realnost. Na neki način prebacuju pažnju nesrećnih ljudi na nešto drugo, na neki drugi svet, na neke paraprobleme, samo da ne bi mislili o svojim problemima. A cilj nije da vi ne mislite o vlastitom problemu. Cilj je da vi nadrastete taj problem, da ga rešite. Ako se bavite paraproblematikom vi ćete se samo dublje zakopavati. Ja mislim da je to pogubno i da je to jako loše po zdravlje nacije, naročito po zdravlje dece koja treba da stasaju u ljude koji će da vode i da nose ovu zemlju u budućnost“, istakla je doktorka Ivić za Sputnjik.  

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala