Danas radite za Ruse? Obračun predstavnice Stejt departmenta i američkog novinara

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaPaviljon televizije RT i Rusija 24 na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju
Paviljon televizije RT i Rusija 24 na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica Stejt departmenta SAD Heder Navert pokušala je da prebaci na šalu nezgodna pitanja američkog novinara o pretresu zgrada američkih diplomatskih misija, izrazivši pretpostavku da radi za rusku televiziju RT.
Glavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Simonjanova: Gde je nestao moj omiljeni engleski humor?

„Stejt department je proglasio novinara koji postavlja pitanja saradnikom RT. Hvala, drago nam je!“, prokomentarisala je glavna urednica RT-a Margarita Simonjan reči Navartove. 

Ranije je tokom brifinga jedan od vodećih novinara, dopisnik agencije AP Met Li, koji godinama prati delatnost Stejt departmenta, postavio je pitanje da li mu je poznat slučaj kada je neka zemlja pretresala zgrade diplomatskih predstavništava SAD.

„Danas radite za RT? To može biti zabavno, Met!“, rekla je kroz osmeh Navertova.

„Ne, ne! Pitanje ima širi kontekst“, rekao je novinar.

„Iskreno da kažem, radim tu četiri meseca i ne znam kako obično prolazi proces ulaska u takve zgrade. Pogledaću“, obećala je ona.

Na ovo pitanje, Navertova je odbila da odgovori drugom američkom novinaru koji je pitao zašto se vršio pretres koji je predstavnik Stejt departmenta nazvao „turnejom po zgradi“.

Ona takođe nije komentarisala pitanje da li američka strana sumnjiči ruske diplomate za špijunažu u svojim zgradama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala