Eksplozija u Kijevu mogla bi da bude teroristički čin

© REUTERS / Valentyn OgirenkoIstražitelji kod automobila oštećenog eksplozijom u Kijevu.
Istražitelji kod automobila oštećenog eksplozijom u Kijevu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eksplozija u centru Kijeva, u kojoj je poginuo jedan muškarac, dok je jedna žena teško ranjena, mogla bi da bude kvalifikovana kao teroristički napad, saopštila je večeras Nacionalna policija Ukrajine.

U centru Kijeva danas je eksplodirao putnički automobil. Prema navodima policije, poginuo je Čečen Timur Mahauri, koji je bio u sastavu čečenskog dobrovoljačkog bataljona „Šeik Mansur“ koji se borio na jugoistoku Ukrajine.

„Eksplozija u centru prestonice mogla bi da bude kvalifikovana kao teroristički napad. U eksploziji automobila marke ’tojota‘ u centru Kijeva poginuo je jedan čovek, a još dvoje je ranjeno. Na mestu incidenta u ovom trenutku rade istražitelji, kriminalistička policija i stručnjaci za eksploziv“, saopštila je policija na Fejsbuku.
U automobilu je bila i žena koja je zadobila ozbiljne povrede, kao i dete koje je nepovređeno. Policija je slučaj zavela kao „ubistvo s predumišljajem“.

Uzrok eksplozije automobila u centru Kijeva, prema preliminarnim podacima, jeste eksplozivna naprava postavljena u vozilo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala