Putin: Tilerson se našao u lošem društvu

© Grigorij Sisojev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je raspoložena da sarađuje sa Vašingtonom u kosmosu, „ako različiti pametnjakovići to ne ometu“, saopštio je Vladimir Putin na istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.
Amurski tigrovi u Nacionalnom parku Zemlja leoparda - Sputnik Srbija
Predsednik Južne Koreje: Putin ima duh amurskog tigra

Govoreći o razvoju Dalekog istoka, Putin je naveo da je u regionu već počeo da funkcioniše novi ruski kosmodrom.

„Izvedeno je prvo lansiranje raketa  sa kosmodroma, koji će u narednih nekoliko godina postati prvi pravi ruski civilni kosmodrom sa kojim ćemo istraživati daleki kosmos, sa kojeg ćemo vršiti letove, itd. Uz to, planiramo to da radimo i sa Sjedinjenim Državama ukoliko različiti pametnjakovići iz različitih struktura to ne ometu“, rekao je ruski predsednik.

On je pretpostavio da se državni sekretar SAD Reks Tilerson našao u lošem društvu u Vašingtonu, ali da se nada da će izaći na pravilan put.

„Mi smo davno uručili gospodinu Tilersonu Orden prijateljstva. Međutim, sudeći po svemu, on se našao u lošem društvu i malo ide u stranu. Međutim, nadam se da će ga na kraju vetar saradnje i prijateljstva odvesti na pravilan put“, rekao je Putin.

Istočni ekonomski forum u Vladivostoku se održava treći put, ove godine 6. i 7. septembra. Među gostima foruma su i premijer Japana Šinzo Abe i predsednik Južne Koreje Mun Džae In.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala