Pregovori o Vladi: Srbi traže „previše“ od Haradinaja i Pacolija

© Wikipedia / DjidashSrpska lista
Srpska lista - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Prištini se održava sastanak velike tzv. ratne koalicije PAN okupljene oko Demokratske partije Kosova i novog koalicionog partnera Bedžeta Pacolija o formiranju institucija, ali stvari ne idu baš tako lako, jer Srpska lista, kako prenose prištinski mediji na albanskom jeziku, ima velike zahteve u zamenu za podršku.

Mediji, naime, pišu da je sa Srpskom listom, koja ima devet poslanika u kosovskom parlamentu, ranije dogovorena podela resora, ali se čini da „za tu stranku koja postupa po direktivama iz Beograda“, to nije dovoljno.

Bedžet Pacoli - Sputnik Srbija
Sudbina saveza Haradinaj — Pacoli: Pitaju se nešto i Srbi...

Deo medija objavio je juče, naime, da je u ranijim razgovorima Srpskoj listi obećano Ministarstvo poljoprivrede, ali da je ono sada preusmereno ka Pacoliju, koji je dobio čak pet resora.

Navodi se i da nijedan od političkih aktera koji učestvuju na sastanku nije spreman da govori za medije o tome u kom pravcu idu pregovori.

Nakon što je koalicija PAN, čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj, i zvanično postigla sporazum o podršci u formiranju institucija sa Pacolijem, jedini kamen spoticanja je Srpska lista.

Otuda i jučerašnja izjava Aljbina Kurtija, kandidata Samoopredeljenja za premijera, da je formiranje kosovskih institucija sada u, kako je rekao, rukama predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema ranijim najavama, nastavak konstitutivne sednice skupštine trebalo bi da bude održan sutra, ali ona još nije zvanično zakazana.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala