Kakva EU? Mislio sam da je Luksemburg radio-stanica

© REUTERS / Alessandro BianchiMajkl Kejn na Venecijanskom filmskom festivalu.
Majkl Kejn na Venecijanskom filmskom festivalu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nisam ni znao da je to država, a on sada upravlja mojom zemljom i deluje da mu se ne dopadamo, rekao je Majkl Kejn o Žan-Klod Junkeru i birokratama iz Brisela.

Jedan od najpopularnijih britanskih glumaca Majkl Kejn strastveno podržava „bregzit“, jer ne želi da Velikom Britanijom vladaju birokrate iz EU.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker na svečanom otvaranju Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma - Sputnik Srbija
Junker Britaniji: Prvo platite 63 milijarde dolara, pa idite

Kejn je na filmskom festivalu u Veneciji rekao da Britaniju „vodi čovek koji se zove Junker“, misleći na predsednika Evropske komisije i bivšeg premijera Luksemburga Žan-Klod Junkera.

„Dok nisam napunio 20 godina mislio sam da je Luksemburg radio-stanica. Nisam ni znao da je to država, a on sada upravlja mojom zemljom i deluje da mu se ne dopadamo“, naveo je glumac.

Prema njegovim rečima, njegov glas za „bregzit“ nije bio zbog imigracije ili ekonomije, već zato što bi „radije bio siromašni gospodar sopstvene sudbine nego bogati sluga tuđe“.

Majkl Kejn je dobitnik brojnih glumačkih nagrada, a u filmu „Moja generacija“, dokumentarcu o šezdesetim godinama prošlog veka koji se prikazuje u Veneciji, ima ulogu naratora.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala