Šta je sirijska vojska zatekla kada je ušla u Dejr el Zor (video)

© press-služba prezidenta Sirii / Uđi u bazu fotografijaSirijski vojnik kod oslobođenog Dejr el Zora
Sirijski vojnik kod oslobođenog Dejr el Zora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijske trupe pronašle su zalihe oružja i eksploziva, kao i oštećena oklopna vozila u gradu Dejr el Zoru, koji je juče oslobođen od terorista DAEŠ-a.

Pripadnici sirijske armije su čisteći teren otkrili i mrežu podzemnih tunela koje su teroristi koristili kao skladišta za oružje i municiju, ali i kao smeštaj.

Ono što su vojnici pronašli svedoči da su pripadnici DAEŠ-a planirali dug boravak u tom gradu — kutije sa municijom i oružjem, velike zalihe lekova…

Sirijske trupe su tokom racije otkrile dokaze da mnogi militanti potiču iz Rusije i bivših sovjetskih republika, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

U napadu ruskih raketa „Kalibar“ ubijeno je oko 200 terorista, čime je DAEŠ-u nanet težak udarac. Tada su uništeni komandni i komunikacioni centar, tri skladišta municije, 12 oklopnih vozila, uključujući tenkove, i šest artiljerijskih pozicija“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Među pogođenim metama bila je i automehaničarska radionica koju su džihadisti koristili kako bi na vozila postavljali protivavionske topove, teške mitraljeze i bombe.

Na snimku posledica raketnog udara ruske vojske vide se ostaci teško utvrđene terorističke baze.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala