Bela kuća: Očekujemo više od Rusije i Kine po pitanju Severne Koreje

© AFP 2023 / PAUL J. RICHARDSBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD od Rusije i Kine očekuju više napora kada je reč o Severnoj Koreji koja nastavlja da sprovodi nuklearne i raketne probe, izjavila je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

„Jasno smo stavili svima do znanja koji su nam prioriteti — situacija je takva da ne smemo da gubimo vreme na razgovore o Severnoj Koreji, već da vršimo maksimalan pritisak“, rekla je.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Teško je voditi dijalog sa ljudima koji mešaju Austriju i Australiju

Prema njenim rečima, Rusija i Kina bi trebalo više da se bore protiv te opasnosti, budući da je reč o „globalnoj pretnji“.

„Svi moraju zajedničkim naporima da izvrše pritisak na Severnu Koreju“, rekla je ona upitana da prokomentariše reči ruskog predsednika Vladimira Putina koji je rekao da same sankcije protiv Pjongjanga neće rešiti problem.

Podsetimo, Putin je izjavio da je povećavanje vojne histerije oko Severne Koreje besmisleno i da dovodi do zastoja, a bilo koji drugačiji način za rešavanje tog problema od pregovora dovešće do planetarne katastrofe. 

Ruski predsednik je tom prilikom istakao uverenje da će Pjongjang napustiti nuklearni program samo ako se bude osećao bezbednim.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala