Lavrov Tilersonu: Tužićemo vas zbog zaplene imovine

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaŠefovi diplomatija SAD i Rusije Reks Tilerson i Sergej Lavrov
Šefovi diplomatija SAD i Rusije Reks Tilerson i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov obavestio je svog američkog kolegu Reksa Tilersona da će se Rusija obratiti sudu povodom zaplene svojine ruskih diplomatskih predstavništava u SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je Tilersona o daljim ruskim koracima obavestio tokom njihovog današnjeg telefonskog razgovora.

Kako se navodi, Lavrov je Tilersonu ukazao na to da zaplena diplomatske imovine predstavlja najgrublje kršenje međunarodnog prava i podsetio ga je na Putinove reči da će se Rusija tim povodom obratiti sudu.

U vezi sa tim oglasio se portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je rekao da još nije utvrđeno kojem sudu će se Rusija obratiti, kao i da će to pitanje rešavati advokati.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Teško je voditi dijalog sa ljudima koji mešaju Austriju i Australiju

Podsetimo, Putin je na konferenciji za novinare u Sjemenu najavio da će naložiti preduzimanje pravne akcije zbog kršenja svojinskih prava Rusije od strane Vašingtona.

„Za početak ću dati nalog Ministarstvu spoljnih poslova da se obrate sudu, da vidimo kako funkcioniše taj hvaljeni američki pravosudni sistem“, rekao je ruski predsednik.

Ne prepuštajte se emocijama po pitanju Severne Koreje

Lavrov je poručio Tilersonu i da se ne prepušta emocijama i da pokaže uzdržanost po pitanju Severne Koreje.

Kako je rekao ruski šef diplomatije, moraju se iskoristiti politička i diplomatska sredstva kako bi se pronašlo mirno rešenje za severnokorejsku nuklearnu krizu.

Ruski ministar je naveo i da je Moskva voljna da razmotri američki nacrt rezolucije o osudi nuklearne probe Severne Koreje koji je dostavljen Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, ukoliko se uzme u obzir stav Rusije o protivljenju vojnom odgovoru.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala