Putin nikada nije bio protiv mirovnjaka u Ukrajini

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin nikada nije bio protiv razmeštanja mirovne misije na liniji razgraničenja sa Donbasom, u slučaju da su sa tom inicijativom saglasne sve strane konflikta, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao da trenutno ne raspolaže informacijom kakav bi bio sastav mirovne misije u Donbasu i da li će u njoj biti i Rusa.

Lider Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko - Sputnik Srbija
Zaharčenko: DNR spremna da razmatra ideju mirovnjaka u Donbasu

„Ta tema je već odavno na dnevnom redu, nju su spominjali i predsednik Ukrajine Petro Porošenko i kancelarka Nemačke Angela Merkel. Međutim, nikakve jasne slike o tome kako bi izgledao sastav mirovnjaka još nema“, rekao je Peskov. 

On je dodao da će to pitanje biti rešavano u okviru „normandijskog formata“ pregovora, uz ocenu da je razmeštanje mirovne misije bez prethodnih konsultacija sa predstavnicima Donjecke i Luganske narodne republike nemoguće.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da podržava inicijativu uvođenja mirovne misije u Ukrajine, uz uslov da nju čine pripadnici OEBS-a, kao i da budu pozicionirani na liniji razgraničenja sa Donbasom i nigde drugde.

Ubrzo zatim se oglasio i zvanični Kijev koji saopštio da je saglasan sa inicijativom uvođenja mirovnjaka, ali ne i sa uslovima koje je naveo Putin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala