Ruski avioni protekle nedelje uništili više od 900 terorističkih objekata u Siriji

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaStrateški bombarder Tu-95M tokom raketnog napada krstarećim raketama na objekte terorista u Siriji
Strateški bombarder Tu-95M tokom raketnog napada krstarećim raketama na objekte terorista u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avioni i bespilotne letelice ruske avijacijske sile u Siriji izvršili su za nedelju dana oko 500 letova, u kojima je uništeno više od 900 terorističkih objekata i istražile više od 400 meta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
MiG-31 - Sputnik Srbija
Ruski avioni za nedelju dana osam puta presreli špijunske avione

U redovnom nedeljnom izveštaju koje je Ministarstvo odbrane danas objavilo o osnovnim pokazateljima rada Oružanih snaga Rusije navodi se da su avioni vazdušno-kosmičkih snaga izvršili više od 350 letova u Siriji, tokom kojih su uništili više od „900 objekata međunarodnih terorističkih grupa“.

U infografici se takođe navodi da su za nedelju dana bespilotne letelice izvršile više od 130 izviđačkih misija u kojima je „otkriveno više od 400 militantnih objekata“.

Rusije i Sirije potpisale su sporazum o razmeštanju vazduhoplovne grupe Oružanih snaga Rusije na teritoriji Sirije. Odredbama protokola regulišu se pitanja razmeštanja ruske avio-grupe Oružanih snaga Rusije, njene pokretne i nepokretne imovine na teritoriji Sirije, kao i pitanja koja se odnose na obezbeđivanje njenog funkcionisanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala