Ukrajinski pukovnik: Moskva namerava da osvoji Poljsku i Litvaniju

© airpano.ruPanorama Kalinjingrada
Panorama Kalinjingrada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zajedničke vežbe Rusije i Belorusije mogle bi da se završe pokušajem boraca da prodru prema Kalinjingradskoj oblasti i da osvoje teritoriju Poljske i Litvanije, izjavio je predstavnik Generalštaba Ukrajine, pukovnik Vladislav Vološin u intervjuu za „Espreso TV“.

„Tamo postoji Suvalski koridor koji razdvaja Belorusiju i rusku Kalinjingradsku oblast. To je prilično malo rastojanje, tu su Poljska i Litvanija“, rekao je Vološin, uz ocenu da je izvođenje takve operacije prilično jednostavno, što su „pokazali i događaji na Krimu i u Donbasu“. 

Prema njegovim rečima, deo ruskog oružanog kontingenta mogao bi da ostane u Belorusiji. 

Američka vojska - Sputnik Srbija
Američki specijalci vežbaju gađanje u „ruskom selu“

„Rusija je saopštila da je dovela u Belorusiju tri hiljade vojnika. Koliko ih je zaista uvela niko ne zna, ona može tri hiljade da izvede. Tri je uvela, tri je izvela… A koliko tamo može realno da ih ostavi?“, dodao je portparol Generalštaba Ukrajine. 

Strateške vežbe „Zapad 2017“ biće održane od 14. do 20. septembra na poligonima u Belorusiji i Rusiji. Planirano je da u njima učestvuje oko 12.700 vojnika, među kojima je na teritoriji Belorusije 10.200. U manevrima će biti angažovano 370 jedinica oklopne tehnike, do 150 jedinica artiljerije i višecevnih raketnih bacača i više od 40 aviona i helikoptera. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala