Ruska ambasada u SAD: Nećemo da srljamo u sukob s Amerikom

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteDeo kompleksa ruske ambasade u Vašingtonu
Deo kompleksa ruske ambasade  u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ne namerava da klizi u histeriju i da srlja ka ivici sukoba sa SAD, nastaviće da radi u korist dveju zemalja, saopštila je Ambasada Rusije u Vašingtonu povodom odluke SAD da zatvore Generalni konzulat Rusije u San Francisku, kao i pristup zdanjima trgovinskog predstavništva u Vašingtonu i njegovog odeljenja u Njujorku.
Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov - Sputnik Srbija
Moskva: Ne želimo da ulazimo u klinč sa SAD, neko mora biti razuman

Vašington je sinoć objavio da uvodi ograničenja delatnosti ruskih diplomatskih predstavnštava u Sjedinjenim Američkim Državama, prema kojima se od 2. septembra zatvaraju Generalni konzulat Rusije u San Francisku i konzularni objekti u Vašingtonu i Njujorku. 

„Korak američke administracije posmatramo kao neprijateljski. Nažalost, to je novi krug spirale međusobnih diplomatskih ispada. On vodi ka daljem pogoršanju rusko-američkih odnosa. Stvara probleme običnim ljudima. Nanosi štetu ekonomskoj saradnji naših zemalja. I u celini ne odgovara zajedničkim interesima Rusije i SAD“, navedeno je u saopštenju. 

Diplomate su navele da ruska strana i dalje očekuje da će usmerenost na normalizaciju bilateralnih odnosa i kontakata o kojoj je govorilo američko rukovodstvo na kraju biti realizovana. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala