Superheroji revolucije: Spajdermen protiv Karla Marksa

Orbita kulture 02.09.
Pratite nas
U emisiji „Orbita kulture“ saznajte kakva je sudbina nekadašnje biblije socijalizma — Marksovog „Kapitala“, danas, 150 godina od prvog izdanja.

Od naših gostiju pokušaćemo da saznamo kada je strip osvojio status umetnosti, zašto je dugo tavorio u subkulturnim hodnicima i da li je sve to imalo veze sa društvenim kontekstom vremena u kojem je nastao i razvijao se.

Slušajte nas i otkrijte šta je svojom poezijom Beogradu, u kojem je rođen, poručio Čarls Simić, jedan od vodećih svetskih pesnika i esejista koji je ovih dana bio gost svoje izdavačke kuće „Arhipelag“.

Radomir Damnjanović Damnjan, jedan od naših najistaknutijih likovnih stvaralaca sa međunarodnom reputacijom, čija je izložba nedavno otvorena u MSUV, otkrio nam je kako gleda na umetnost, konceptualce i angažovano stvaralaštvo.

A šta nas u drugoj polovini septembra očekuje na 51. Bitefu, kao i u kakvom su savremenom i umetničkom dijalogu dva rada slikarskih velikana, Dada Đurića i Ljube Popovića, koja su nedavno izložena u Kulturnom centru Novog Sada, saznaćete u emisiji „Orbita kulture“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala