Deportovana ruska novinarka večeras stiže u Moskvu

© Screenshot: Channel OneRuska novinarka Ana Kurbatova
Ruska novinarka Ana Kurbatova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska novinarka Ana Kurbatova deportovana je iz Ukrajine i večeras će doputovati u Moskvu, objavila je ruska stanica „Kanal 1“.
Donbas - Sputnik Srbija
Novinarka se oglasila: Tražili su da koristim „ruska agresija“, a ne „građanski rat“

Ukrajinske vlasti optužuju Kurbatovu za manipulisanje informacijama od javnog značaja i učestvovanje u antiukrajinskoj propagandi, prenosi Rojters.

Kurbatova je dobila trogodišnju zabranu ulaska u Ukrajinu.

Ruska televizija je u sredu prvobitno javila da je Kurbatova oteta u Kijevu, a potom je objavljeno da je nju privela Služba bezbednosti Ukrajine.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije optužilo je ukrajinske vlasti za otmicu ruske novinarke pre nego su saopštile da će je deportovati, nazivajući takav potez „namernom provokacijom“ Službe bezbednosti Ukrajine.

Kijev, Ukrajina - Sputnik Srbija
Ruska novinarka proterana iz Ukrajine — zabrana na tri godine

Prema navodima kanala „Rusija 24“ 29-godišnja Kurbatova, rođena u Stavropolju, dobijala je u više navrata pretnje zbog izveštavanja o događajima u Ukrajini.

„Sajt ’Mirotvorac‘ stavio ju je 26. avgusta na crnu listu. Ona je optužena za pristrasno izveštavanje sa vojne parade na Dan nezavisnosti Ukrajine. Ona je takođe optužena da je manipulisala značajnom informacijom i za učešće u antiukrajinskoj propagandi“, objavio je taj kanal.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala