Rusija: Sirijski teroristi će iskoristiti hemijsko oružje

© AP Photo / United media office of ArbeenPripadnik istražnog tima UN uzima uzorke peska u blizini jedne od hemijskih raketa koja je ispaljena u Damasku
Pripadnik istražnog tima UN uzima uzorke peska u blizini jedne od hemijskih raketa koja je ispaljena u Damasku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija raspolaže informacijom da sirijska grupa „Šabab el suna“ ima pristup hemijskom oružju i da namerava da ga iskoristi, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na pres-konferenciji.
Demineri Međunarodnog protivminskog centra Oružanih snaga Rusije razminiraju istorijski deo Palmire - Sputnik Srbija
Sirija: Srbija ulazi u međunarodnu koaliciju

„Stižu zabrinjavajuće informacije. Prema podacima ruske strane, naoružana grupa ’Šabab el suna‘ ima pristup hemijskom oružju“, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da se skladišta hemijskog oružja ove grupe nalaze u provinciji Dara. Militanti raspolažu sa nekoliko raketa napunjenih hemijskim supstancama. Koriste ih, prema podacima Rusije, u jednom od mesta u istoj toj provinciji.

Međutim, prošle nedelje u Siriji, kako su saopštili u ruskom Ministarstvu odbrane, uništena su dva među poslednjim hemijskim objektima koji su se ranije nalazili na teritoriji koju su zauzeli teroristi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala