Amerika podigla bombardere

© AFP 2023 / EPA PHOTO/PA/TIM OCKENDENAmerički bombarder B-52
Američki bombarder B-52 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki strateški bombarderi, koji mogu da nose nuklearno oružje, izveli u blizini istočne obale Južne Koreje zajedničku vežbu sa južnokorejskim snagama.
Kineska vojska - Sputnik Srbija
Kina zagrmela: Nećemo dozvoliti rat ili haos na svom pragu

Agencija AP konstatuje da ovo predstavlja pokazivanje američke moći Severnoj Koreji, koja je u utorak ispalila balističku raketu koja je preletela Japan.

Vojska Južne Koreje je saopštila da je u pitanju vežba u kojoj učestvuju dva američka bombardera B-1B i četiri F-35, kao i južnokorejski bombarderi F-15. Oni učestvuju u vežbi bombardovanja u blizini istočne obale Južne Koreje, ali zasad nije jasno da li se koristi bojeva municija.

Severna Koreja je potvrdila da je u utorak ispalila raketu koja je preletela Japan, i da je pogodila ciljane vode u Tihom okeanu. Raketa „hvasong 12“ srednjeg dometa, čije lansiranje je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong Un, „presekla je nebo iznad ostrva Hokaido i rta Erimo duž unapred određene putanje leta i tačno je pogodila ciljane vode u severnom Tihom okeanu“, izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala