Spaseno 100 kuća kod Bara, gori kod Čanja (video, foto)

Pratite nas
Crna Gora se i dalje bori sa požarima koji su aktivni kod Čanja, na Paštrovačkoj gori prema Petrovcu, kao i u Šušnju prema Sutomoru i Zupcima. U Baru je od vatre spaseno 100 kuća.

Barski vatrogasci spasili su od požara oko 100 kuća, uprkos jakom vetru i nepristupačnom terenu, prenosi portal CdM. Situacija je, međutim, kritična, jer je izbio novi požar iznad Čanja.

Poljak koji je sinoć spasen nakon što je zapalio vatru signalizirajući da mu je potrebna pomoć, pa izazvao požar većih razmera, jutros je uhapšen.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Velizar Čađenović rekao je da je požar u Čanju i dalje aktivan i da je izbio novi na Paštrovačkoj gori, prema Petrovcu.

© Sputnik / Goran RadulovićPožar kod Bara
Požar kod Bara - Sputnik Srbija
Požar kod Bara

On je dodao da se požar u Šušnju drži dalje od kuća, ali da se proširio prema Sutomoru i na drugu stranu prema Zupcima na nepristupačnom terenu.

I tu čekamo da se vatra približi, kako bismo mogli da reagujemo“, rekao je Čađenović i dodao da se intenzitet aktivnosti vatrogasaca usmerava na novi požar u Čanju, gde je, kaže, akcenat stavljen pre svega na bezbednost turista i lokalnog stanovništva.

„Situacija je složena, ali ne i kritična, zahvaljujući dobroj organizaciji svih službi koje su učestvovale u gašenju požara. Razloga za brigu ima, ali ne i za paniku“, rekao je za Radio Bar Mirsad Mulić, direktor Direktorata za vanredne situacije.

Inače, u akciju gašenja požara od jutros su uključena dva aviona MUP-a — Direktorata za vanredne situacije, a kroz sistem zaštite i spasavanja angažovane su opštinske službe zaštite iz Nikšića, Pljevalja, Berana, Bijelog Polja, Podgorice, Rožaja, Cetinja, Danilovgrada, Kotora i Budve.

Osim toga, angažovane su i dodatne snage Vojske Crne Gore.

Iz Direktorata za vanredne situacije je apelovano na meštane Čanja da pokose svoje livade kako bi smanjili mogućnost širenja vatre.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala