Šreder: Ulazim u „Rosnjeft“, baš me briga šta pišu mediji

© AFP 2023 / Patrik StollarzGerhard Šreder
Gerhard Šreder - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder potvrdio je da će ući u sastav direktora „Rosnjefta“, bez obzira na kritike nemačke javnosti i medija. Političar je pozvao da se Rusija ne demonizuje, javila je agencija DPA.
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder - Sputnik Srbija
Šreder: Mene kritikuju da bi pomogli Angeli Merkel

„Uradiću to. Radi se o mom životu. O tome ja odlučujem, a ne nemačka štampa“, izjavio je socijal-demokrata na predizbornom skupu u Donjoj Saksoniji, na čijem je čelu bio pre odlaska u Berlin. Prema Šrederovim rečima, on će se na visokoj funkciji brinuti o energetskoj bezbednosti Nemačke i cele Evrope.

„Demonizacija Rusije nikome neće pomoći“, naveo je bivši kancelar. On je dodao da „Rosnjeft“ ne pripada ruskoj vladi, već da u savet direktora kompanije ulazi mnogo građana stranih država.

„Mene ne mogu iskoristiti“, zaključio je Šreder kojeg mnogi mediji optužuju da će nakon imenovanja predstavljati interese ruske vlade.

Šreder koji je bio kancelar Nemačke od 1998. do 2005. godine na meti je kritika u svojoj zemlji nakon što ga je Rusija 11. avgusta kandidovala za Savet direktora „Rosnjefta“. Kompanija će održati vanrednu sednicu akcionara 29. septembra u Sankt Peterburgu. Sam Šreder je svoju odluku pripisao „ličnoj stvari“ i optužio partiju nemačke kancelarke Angele Merkel da pokušava da podigne rejting na račun socijal-demokrata uoči septembarskih izbora za Bundestag.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala