Bio je ratnik, a sada je rešio da obelodani da je baba (video)

Pratite nas
Veteran iz Drugog svetskog rata Piter Dejvis počeo je proces „tranzicije“ u ženu u svojoj 90. godini. Sada se zove Patrisija. Celi život provela je kao muškarac uprkos tome što je od treće godine znala da je žensko.

Dejvis je penzionisana industrijska fotograf iz Lesteršira i plašila da se živi otvoreno kao žena jer je odrasla u društvu gde su transrodne osobe bile izopštene i podvrgavane terapijama elektrošokovima.

Služila je kao Piter u britanskoj vojsci od 1945. do 1948.

„Znala sam da sam žensko u muškom telu od treće godine. Znala sam devojku koja se zvala Patrisija i želela sam da i mene tako zovu“, kazala je.

Venčala se u 21. godini, a svojoj partnerki je priznala istinu 40 godina kasnije. Imala je punu podršku, pa joj je njena supruga kupovala nakit i haljine koje je nosila po kući.

„Imala sam 60 godina kada sam joj to priznala. Bila je saosećajna i pomogla mi je mnogo, ali smo se dogovorile da ćutim o tome“, prisetila se Patrisija.

Počela je da nosi štikle, ali su tinejdžeri bacali jaja na nju. Sada, u 90. godini, počela je da uzima estrogen kako bi joj pomogao u periodu „tranzicije“ u ženu. Priznala je sve svojim prijateljima i komšijama i kaže da joj je pao kamen sa srca.

„Živela sam u laži. Bila sam tiha i polako sam počela jednom po jednom govoriti i objašnjavati. Svi su mi dali podršku i rekli da treba da budem sretna“, kazala je.

Odlučila je da javno progovori kako bi podigla svest o problemima transrodnih osoba kada je u pitanju ugrožavanje sigurnosti.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala