„Pljeska“ nas je održala, njojzi hvala (foto)

© Tanjug / TANJA VALICLeskovački roštilj je jedinstven, specifičan i prepoznatljiv, a njegova tajna se prenosi sa generacije na generaciju i ljubomorno čuva.
Leskovački roštilj je jedinstven, specifičan i prepoznatljiv, a njegova tajna se prenosi sa generacije na generaciju i ljubomorno čuva. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je u ponedeljak, 28. avgusta, 28. „Roštiljijadu“ u Leskovcu, manifestaciju koja okupi više od 300.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

„Roštiljijada“ u centru Leskovca će trajati do 3. septembra, a na toj manifestaciji, posvećenoj jelima sa roštilja, posetioci su u prilici da vide i izložbe slika, ručnih radova, kreativne radionice, dok je centralni događaj takmičenje u pripremi velike pljeskavice.

Tradicija specifične pripreme hrane na roštilju je duga više od dva veka, a putopisci još u 18. veku pominju izvanredne gurmanluke-ćevapčiće u Leskovcu. Poznato je da je leskovački roštilj jedinstven, specifičan i prepoznatljiv, a njegova tajna se prenosi sa generacije na generaciju i ljubomorno se čuva.

© Tanjug / TANJA VALICRoštiljijada okupi više od 300.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.
Roštiljijada okupi više od 300.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva. - Sputnik Srbija
Roštiljijada okupi više od 300.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Na leskovačkoj „Roštiljijadi“, na kojoj posetioci mogu da uživaju u specijalitetima na više od 30 štandova, održava se i takmičenje majstora roštilja „Miodrag Gligorijević — Dragi Bure“, kao i takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola.

Svečanom otvaranju manifestacije na Širokoj čaršiji juče je prethodio koncert KUD „Lemind“, kao i defile mažoretkinja, bubnjara i dobošara, a na koncertu večeri nastupio je Zvonko Bogdan. Do kraja manifestacije nastupiće i Riblja čorba, Van Gog, Atomsko sklonište, Tropiko bend, Ivana Jordan…

© Tanjug / TANJA VALICGrađani u Širokoj čaršiji posle otvaranja Roštiljijade u Leskovcu.
Građani u Širokoj čaršiji posle otvaranja Roštiljijade u Leskovcu.  - Sputnik Srbija
Građani u Širokoj čaršiji posle otvaranja Roštiljijade u Leskovcu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Leskovcu da je najbolji kuvar u Predsedništvu Ivica iz Leskovca.

„Kod mene je u Predsedništvu kuvar iz Leskovca. Mislim da je Ivica najboji kuvar na svetu“, ćaskajući sa novinarima rekao je Vučić, ali nije hteo da obelodani kako se preziva kuvar Ivica.

© Tanjug / TANJA VALICPredsednik Vučić izjavio je na otvaranju Roštiljijade da je najbolji kuvar Ivica iz Leskovca.
Predsednik Vučić izjavio je na otvaranju Roštiljijade da je najbolji kuvar Ivica iz Leskovca. - Sputnik Srbija
Predsednik Vučić izjavio je na otvaranju Roštiljijade da je najbolji kuvar Ivica iz Leskovca.

Vučić je rekao da u prvom delu večeri nije stigao da proba roštilj, ali da će to učiniti kad završi sa izjavama za medije.

„Volim leskovačke ljute paprike. Još se nisam odljutio od prošlog puta, kada sam prilikom obilaska plastenika ovde probao ljutu papriku. Još nisam probao nešto slično“, rekao je Vučić.

© Tanjug / TANJA VALICNa otvaranju Roštiljijade nastupio je KUD „Lemind“.
Na otvaranju Roštiljijade nastupio je KUD „Lemind“. - Sputnik Srbija
Na otvaranju Roštiljijade nastupio je KUD „Lemind“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala