Nemački supermarket izbacio sve strane proizvode s polica (foto, video)

Pratite nas
Nemački supermarket „Edeka“ u Hamburgu ovih dana se odlučio na nesvakidašnji potez — na jedan dan sa svojih polica sklonili su robu stranog porekla.

Sa polica su tako nestali francuski sirevi, švajcarske čokolade, italijanska vina, kineski pirinač i brojni drugi prehrambeni proizvodi koji nisu proizvedeni u Nemačkoj, a velike praznine na policama mnoge su podsetile na trgovine u DDR-u, u kojima je vladala hronična nestašica robe široke potrošnje, piše „Indeks“.

„​Edeka“ se na taj potez odlučila kako bi pokazala kako bi izgledalo društvo koje odluči da se zatvori pred ostatkom sveta i da pošalje jasan znak protiv rasizma i netrpeljivosti prema useljenicima. Na praznim mestima na policama postavili su natpise na kojima je pisalo: „Ovako prazno izgleda ova polica bez useljenika“, „Ova polica je bez raznolikosti prilično dosadna“, „Bez raznolikosti smo siromašniji“ i „Naša ponuda danas poznaje granice“.

​Nemački mediji su se zainteresovali za tu akciju protiv ksenofobije, pa je „Edeka“ na njihov upit objasnila kako na svojim policama ima mnogo robe koja se proizvodi u Nemačkoj, ali da bi kada bi samo nju prodavali izbor proizvoda koje nude bio znatno suženiji. To su povezali sa raznolikošću u društvu i poručili su da je za njih „raznolikost osobina savremenog i otvorenog društva“, te najavili celu reklamnu kampanju koja će se temeljiti na konceptu raznolikosti.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala