Zaharčenko: Kijev će kupovati ugalj od SAD po previsokoj ceni

© Sputnik / Mihail Parhomenko / Uđi u bazu fotografijaLider Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko
Lider Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Cena američkog uglja za Kijev bi mogla biti previsoka, smatra Aleksandar Zaharčenko, lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike.
Utovar uglja u vagone u rudniku Bačatski - Sputnik Srbija
SAD počele isporuku uglja Ukrajini

„(Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald) Tramp ispunjava svoje predizborno obećanje. Pronašao je tržište u Ukrajini. Ali pitanje je koliko je ovaj ugalj pogodan za te termoelektrane? Drugo, koja će biti cena ovog uglja? I treće: logistika koja je predviđena ne uklapa se sasvim sa logistikom koja zahteva da ugalj dođe do termoelektrane“, rekao je Zaharčenko novinarima.

On je dodao da će kijevske vlasti imati problema sa američkim ugljem.

„Sećate li se kada su kupovali ugalj u Južnoj Africi i Poljskoj, kako se sve to završilo? Mislim da će ova isporuka imati istu sudbinu. Cena će biti previsoka“, dodao je lider DNR.

Ranije je Ambasada Ukrajine u SAD objavila da je Vašington poslao Kijevu prvu pošiljku uglja u okviru sporazuma između kompanija „Centrenergo“ i „Ekskol enerdži end resurses“. O isporukama uglja iz Pensilvanije strane su se dogovorile tokom junske posete ukrajinskog predsednika Petra Porošenka Vašingtonu. Ugovorom se predviđa isporuka 700.000 tona energetskog uglja do kraja godine. Cena prve partije iznosiće 113 dolara za tonu, uzimajući u obzir isporuku u Odesu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala