Ukrajina uvodi nove mere za ulazak Rusa u zemlju

© Sputnik / Alexandr Polegenko / Uđi u bazu fotografijaGranični prelaz između Rusije i Ukrajine
Granični prelaz između Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina namerava da uvede stroža pravila za ulazak državljana Rusije, prenosi „Komersant“ pozivajući se na izvore u vladi i parlamentu te zemlje.

Prema informacijama lista, vizni režim neće biti uveden, ali će biti uvedena druga ograničenja. Granicu će moći da pređu samo građani koji imaju biometrijski pasoš, a biće potrebno i da se prethodno popuni elektronski upitnik na sajtu Ministarstva inostranih poslova Ukrajine. 

Krim - Sputnik Srbija
Velika podvala Ukrajine: Kako je Krim Rusiji uzet na prevaru

U upitniku će biti neophodno da građani na ukrajinskom ili na ruskom jeziku navedu lične podatke, uključujući profesiju i radno mesto, kao i cilj putovanja i mesta koja nameravaju da posete. 

„U budućnosti će biti potrebno mesec dana ranije najavljivati dolazak, uz izuzetak hitnih slučajeva, kao što su, na primer, bolest ili smrt rođaka“, saopštio je izvor lista. 

Navedeno je da će odluka o novim merama biti usvojena uskoro, najkasnije 1. septembra. 

Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine saopštilo da je spremno da uvede vizni režim za Rusiju. Vrhovna Rada je, međutim, bila protiv ove odluke, jer smatra da će ona doneti više štete nego koristi zemlji. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala