Putin: Moskva pozdravlja direktan dijalog s Vatikanom

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin s državnim sekretarom Vatikana Pjetrom Parolinom
Predsednik Rusije Vladimir Putin s državnim sekretarom Vatikana Pjetrom Parolinom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ceni konstruktivni dijalog s Vatikanom, zasnovan na poverenju, i raduje se nastavku dijaloga Ruske pravoslavne crkve i Vatikana, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s državnim sekretarom Vatikana Pjetrom Parolinom.
Vatikan - Sputnik Srbija
Šta u katoličkom proročanstvu piše o Rusiji

„Cenimo konstruktivni dijalog zasnovan na poverenju koji su uspostavile Sveta stolica i Rusija. Dosledno se realizuju dogovori koji su postignuti tokom mojih kontakata s papom Franjom i veoma nam je drago što se nastavlja dijalog crkava“, rekao je Putin.

Putin je dodao da mu je poznato da je kardinal Parolino razgovarao s patrijarhom moskovskim i cele Rusije Kirilom i da pozdravlja taj dijalog.

„Sveljudske humanitarne vrednosti koje štite Sveta stolica i Ruska pravoslavna crkva leže u osnovi dveju crkava i u osnovi odnosa Rusije kao države i Vatikana“, dodao je Putin. 

Kardinal Parolino je istakao da odnosi Rusije i Ruske pravoslavne crkve s Vatikanom proživljavaju veoma važan trenutak i da je Sveta stolica zadovoljna građenjem tih odnosa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala