Teroristi iz Barselone: Planirali smo još veći napad

© AP Photo / Manu FernandezTeroristički napad u Barseloni
Teroristički napad u Barseloni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od uhapšenih i osumnjičenih za teroristički napad u Barseloni priznao je da je planiran „mnogo veći napad“, prenosi agencija Frans pres, pozivajući se na izvore iz pravosudnih organa.
Šanska policija - Sputnik Srbija
Poginuo imam koji je radikalizovao španske teroriste

Četvorica uhapšenih muškaraca, za koje se sumnja da su deo terorističke ćelije, pojavili su se pred sudom u Madridu zbog sumnje da su umešani u planiranje ili izvođenje dva napada u Kataloniji, u kojima je 15 ljudi izgubilo život, a više od 100 osoba povređeno.

Pred sudom su se pojavili Dris Ukabir, Muhamed Ala, Salh el Karib i Muhamed Huli Kemal.

Trojica su uhapšena 17. i 18. avgusta u gradu Ripolu na severu Katalonije. Četvrti je lišen slobode u Alkanaru, gde je u eksploziji u jednoj kući, u kojoj su, kako se kasnije ispostavilo, ekstremisti planirali napade i pravili bombe, poginuo marokanski imam Abdelbaki Es Sati, za koga se veruje da je radikalizovao mlade koji su počinili terorističke napade u Španiji.

Španska policija je u ponedeljak potvrdila da je ubijen glavni osumnjičeni za napad izveden kombijem u četvrtak u Barseloni. Reč je o Marokancu Junesu Abujakubu (22).

Ostali osumnjičeni, za koje se verovalo da su deo dvanaestočlane ćelije, su uhapšeni, ubijeni od strane policije ili su stradali u eksploziji koja se dogodila dan pre napada kombijem u četvrtak.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala