Specijalni sud da obnovi istrage o otetim novinarima

© Flickr / David BaileyPriština
Priština - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska lista je saopštila danas, povodom godišnjice otmice novinara Đure Slavuja i Ranka Perenića i drugih, da se nada da će novoformirani Specijalni sud za zločine nad Srbima ponovo otvoriti istrage i baviti se pitanjem nestalih novinara.
Pripadnici terorističke organizacije OVK - Sputnik Srbija
Sud za OVK spremio optužnice, ali se ne zna ko je na njima

Povodom 19. godišnjice od otmice Slavuja i Perenića, Srpska lista ističe da je više nego jasno da je njihova jedina krivica bilo srpsko ime, a da je njihova otmica trebalo da pokaže preostalim Srbima u Orahovcu, ali i na celom Kosovu i Metohiji, šta je to što čeka Srbe.

„Porodice nestalih novinara i svi građani na Kosovu i Metohiji očekuju da se odgovorni pronađu i kazne, jer bi to bila prava poruka svima da zločin ne sme proći nekažnjeno“, zaključuje se u saopštenju.

Ranije danas oglasio se istim povodom i direktor vladine Kancelarije za Kim Marko Đurić koji je rekao da porodice i dalje nemaju nikakvu informaciju o njihovoj sudbini, što je velika mrlja na obrazu onih koji se na Kosovu i Metohiji staraju o uspostavljanju vladavine prava.

„Danas se sećamo svih koji su nestali tokom ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji i čija sudbina do danas nije rasvetljena, u nadi da će konačno biti preduzeti koraci da se zavera ćutanja koja obavija njihov nestanak prekine“, naveo je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala