Rusija će odgovoriti na ograničenja u radu ambasade SAD u Rusiji

© Sputnik / Ilya PitalevZastava SAD na zgradi američke ambasade u Moskvi
Zastava SAD na zgradi američke ambasade u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ograničenja u radu američke ambasade u Rusiji su „demarš“, odgovor Rusije će biti brz i adekvatan, izjavio je za Sputnjik zamenik predsednika Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije i predsedavajući Komisije za zaštitu državnog suvereniteta Andrej Klimov.
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija
SAD: Nema više viza za Ruse

„Ovo je, naravno, demarš. Nećemo ostati dužni. Ovde će sve, očigledno, biti recipročno“, rekao je Klimov.

Sa svoje strane, Leonid Slucki, predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije, smatra da američko ograničenje rada ambasade u Rusiji svedoči o raspoloženju Vašingtona za dalje ubrzano pogoršanje odnosa sa Moskvom.

„Inicijativa daljeg pogoršanja, bilo da je to proterivanje ruskih diplomata, bilo da je ’amputacija‘ naše diplomatske imovine ili ograničavanje mesta izdavanja viza, uvek dolazi sa američke strane. Smatramo da je to dokaz raspoloženja u Vašingtonu za dalje ubrzano pogoršanje odnosa sa Moskvom. O tome ćemo govoriti na svim, uključujući i međunarodnim, parlamentarnim platformama. Isticaćemo nerazumnost ovakvog pristupa“, navodi se na stranici Državne dume na mreži „VKontakte“.

Ambasada je saopštila da će broj zaposlenih u američkoj ambasadi u Rusiji uticati na proceduru dobijanja imigrantskih viza. Američka strana ovo je saopštila u vezi sa ranije najavljenim merama Rusije da će smanjiti broj zaposlenih u američkoj diplomatskoj misiji u Rusiji. Ambasada je objasnila da će od 23. avgusta obustaviti izdavanje neimigrantskih viza širom Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala