Lavrov: Nećemo iskaljivati bes na građanima SAD

© Sputnik / Vitalij Belousov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će dodatno ispitati odluku Sjedinjenih Američkih Država da suspenduje, a onda i ograniči izdavanje viza Rusima, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za novinare.
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija
SAD: Nema više viza za Ruse

„Upravo sam čuo za ovu odluku, video sam samo saopštenje u medijskim izveštajima. Zbog toga ćemo je, naravno, dodatno proučiti“, rekao je Lavrov.

Lavrov je obećao da neće otežavati dobijanje ruskih viza za građane SAD kao odgovor na poslednje poteze Vašingtona.

„Što se tiče našeg odgovora, kao što sam rekao, potrebno je detaljno proučiti odluke koje su objavili Amerikanci. Videćemo. Mogu da kažem samo jedno: nećemo iskaljivati bes na američkim građanima. To jest, ako se neko nadao da će u ovom slučaju loš primer biti zarazan, preračunao se“, istakao je Lavrov.

„Prvi utisak je da su američki autori ovih odluka pokrenuli još jedan pokušaj da izazovu nezadovoljstvo ruskih građana akcijama ruskih vlasti. Ova logika je dobro poznata — to je logika onih koji organizuju obojene revolucije i to je čista inercija Obamine administracije“, dodao je Lavrov.

Ambasada SAD je saopštila da će broj zaposlenih u ambasadi u Rusiji uticati na proceduru dobijanja imigrantskih viza. Američka strana ovo je saopštila u vezi sa ranije najavljenim merama Rusije da će smanjiti broj zaposlenih u američkoj diplomatskoj misiji u Rusiji. Ambasada je objasnila da će od 23. avgusta obustaviti izdavanje neimigrantskih viza širom Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala