Ukrajinska modernizacija T-72 nezakonita i neefikasna

© Foto : UkroboronpromModernizacija tenka T-72A
Modernizacija tenka T-72A - Sputnik Srbija
Pratite nas
Modernizacija tenka T-72A, o kojoj je saopštio predsednik Ukrajine Petro Porošenko, nezakonita i neefikasna je, izjavio je RT glavni urednik magazina „Nacionalna odbrana“ Igor Korotčenko.
Modernizovani T-72A - Sputnik Srbija
Porošenko pokazao modernizovani tenk T-72A (video)

Ruski ekspert je podsetio da je Ukrajina nakon raspada SSSR-a dobila T-72 koji su ostali u skladištima Odeskog, Kijevskog i Prikarpatskog vojnog okruga i od tada ih rasprodaje. Korotčenko je naglasio da je modernizacija tenka „faktički nezakonita i u najvećoj meri neefikasna“, jer u njoj nije učestvovala kompanija „Uralvagonzavod“, koja je konstruisala mašinu.

On je dodao da Kijev modernizaciju sovjetske tehnike može da predstavlja kao uspeh, ali je realnost da je ukrajinska vojna industrija u padu zbog pogoršanja odnosa sa Rusijom i da može da proizvede samo određene vrste oružja.

„Danas, kada su veze prekinute, velika degradacija, praćena masovnim otpuštanjim — to je realnost ukrajinske vojne industrije“, izjavio je on.

Ranije je Petro Porošenko na svojoj stranici na Fejsbuku objavio vest o modernizaciji tenka T-72A u ukrajinskim preduzećima.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala