SAD će braniti Japan od napada Severne Koreje

© REUTERS / Yuri GripasAmerički general Džozef Danford
Američki general Džozef Danford - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik Generalštaba oružanih snaga SAD, general Džozef Danford, ponovio je danas da će njegova zemlja braniti Japan od nuklearnog raketnog napada iz Severne Koreje.
Ministar odbrane SAD Džejms Matis dolazi na sastanak sa svojim indijskim kolegom Adžitom Dovalom - Sputnik Srbija
Matis: Obaraćemo rakete Pjongjanga

„Mislim da smo Severnoj Koreji i svima u regionu jasno rekli da je napad na jednu od naših dveju zemalja napad na obe“, rekao je Danford u Tokiju u trenutku kada je u zapadnom delu Japana testiran sistem za uzbunjivanje u vanrednim situacijama, prenosi AP.

Severna Koreja je zapretila da će izvršiti probno ispaljivanje projektila koji bi preleteli zapadni Japan i završili u vodama nedaleko od ostrva Gvam, koje je teritorija SAD, podseća agencija, navodeći da su, prema važećem sporazumu, Sjedinjene Američke Države dužne da brane Japan od napada spolja.

Danford i njegov japanski kolega Kacutoši Kavano postigli su dogovor o saradnji na jačanju odbrambenih raketnih sistema.

Američki general u Tokiju završava turneju po Aziji, tokom koje je takođe posetio Kinu i Južnu Koreju, a severnokorejska nuklearna pretnja bila je dominantna tema, navodi AP.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala