Ruski kosmonauti u otvorenom svemiru

Pratite nas
Ruski kosmonauti Fjodor Jurčihin i Sergej Rjazanski prvi put nakon godinu i po dana izašli su u otvoreni svemir, saopšteno je iz Centra za upravljanje letovima.
Međunarodna svemirska stanica - Sputnik Srbija
Kosmonauti sa MKS čestitali Rusima Dan pobede

Prethodni put iz ruskog dela Međunarodne kosmičke stanice u svemir su 3. februara 2016. godine izašli Jurij Lalenčenko i Sergej Volkov.

Očekuje se da će izlazak trajati više od šest sati i da će se završiti oko 22 sata i 50 minuta po srednjoevropskom vremenu. Za to vreme kosmonauti treba da puste u orbitu pet nanosatelita: „TS530-Zerkalo“, koji će predviđati kretanje Međunarodne svemirske stanice, dva satelita „Tanjuša“, koji će čestitati Zemljanima 60. godišnjicu lansiranja prvog veštačkog satelita, „Tomsk-TPU-120“, koji će predati poruku Tomskog politehničkog univerziteta na 11 jezika, i uređaj „TNS-O“ broj dva, na kojem je obrađena ruska platforma za male satelite. 

Jurčihin i Rjazanski treba da pripreme i mali istražni modul (MIM-2) „Poisk“ za dalje kretanje u otvorenom kosmosu i da izvedu nekoliko eksperimenata, među kojima je i analiza štetnih isparenja motora za orijentaciju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala