Pripašće vam muka kad vidite fotografije iz „Mekdonaldsa“ (foto)

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMekdonalds
Mekdonalds - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fotografije koje je na internetu objavio bivši radnik „Mekdonaldsa“ bacile su potpuno novo svetlo na ovaj lanac brze hrane. Pripremite se, obožavaoci „Bigmeka“.

Nedavno je bivši radnik „Mekdonaldsa“, koji se predstavio kao Nik, ostao bez posla i to ne zato što je bio spor i lenj na poslu, već zbog fotografija koje je objavio na svom nalogu na Tviteru, na kojima se vide prljavi delovi mašine koja pravi čuveni sladoled.

Dok je sipao sirovine u mašinu za pravljenje sladoleda, Nik je prosuo nešto i želeo je da je očisti — tada je otkrio pravi horor.

​„Pokušao sam da očistim mašinu, pa sam skinuo metalne kutije sa stranice mašine“, rekao je Nik Bazfidu. „Bio sam potpuno šokiran onim što sam video“.

​Odgovarajući na prozivke onih koji su njega okrivili za buđ u mašini, rekao je da je zadatak čišćenja mašine zapravo zadatak menadžera restorana.

​Nije znao šta da radi sa fotografijama koje je napravio, da bi posle dve nedelje razmišljanja prelomio.

„Objavio sam fotografije zato što sam hteo da ljudi vide šta konzumiraju i koliko su odvratni uslovi u kojima se sprema hrana“, rekao je. „U dubini duše sam odmah znao da ću objaviti fotografije“.

​Nik je takođe bio svestan da će dobiti otkaz zbog objavljenih fotografija.

Međutim, uzdrmani gigant je bio svestan da jednostavno otpuštanje Nika ne bi rešilo problem koji su izazvale objavljene fotografije. Kako Nik tvrdi, dva regionalna menadžera „Mekdonaldsa“ su pokušali da ga ubede da ukloni fotografije, ali on nije posustao.

„Molili su me da obrišem tvit“, tvrdi Nik. „Rekli su da klevetam ’Mekdonaldsov‘ brend“.

Sada kad je istina izašla na videlo, život mnogih obožavalaca „Mekovog“ sladoleda je zauvek promenjen.

Konkurentski restorani brze hrane su jedva dočekali da skandal iskoriste za sopstvenu reklamu fotografišući svoje savršeno čiste mašine za proizvodnju hrane.

„Mislim da sam uradio pravu stvar“, kaže Nik. „Žrtvovao sam svoj posao da bih pokazao ljudima šta zaista jedu“.

Reagujući na fotografije, portparol „Mekdonaldsa“ Miki Dis izjavio je za „Post“: „Posvećeni smo tome da naši restorani pruže mušterijama visokokvalitetnu hranu, uslugu i čist prostor“.

​„Na fotografijama je deo mašine za pripremu koji ne dolazi u kontakt sa hranom i koji se redovno i blagovremeno čisti“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala