Ukrajinski diverzant za izvođenje sabotaža dobio 166 evra

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaAgent ukrajinske službe bezbednosti Genadij Limeško
Agent ukrajinske službe bezbednosti Genadij Limeško - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski diverzant Genadij Limeško, koji je uhapšen pokušavajući da izvede seriju sabotaža na Krimu, priznao je da je za diverzantske operacije na Krimu od posrednika dobio 5.000 ukrajinskih grivni, što je oko 166 evra.
FSB - Sputnik Srbija
FSB sprečio sabotažu na Krimu (video)

Kako je rekao, pored miniranja električnog stuba on je trebalo i da izvede još nekoliko sabotaža u javnim i na infrastrukturnim objektima na Krimu.

„Došavši u Herson 2. juna, sreo sam se sa izvesnim Andrejem, pripadnikom ukrajinske bezbednosne službe, koji je takođe poznat i kao Artur Narimanovič. Pored miniranja električnog stuba trebalo je i da podmetnem požar, kao i da izazovem odron na jednom magistralnom putu“, rekao je Limeško prilikom ispitivanja.

Prema njegovim rečima, on je od 2015. godine prolazio kroz obuku u sastavu diverzantsko-obaveštajne grupe kako bi izveo čitav niz sabotaža na teritoriji Donjecke Narodne Republike i Krima.

Kako je ranije saopšteno, protiv njega je pokrenut krivični postupak, a u toku je istraga kako bi se utvrdilo da li je delovao samostalno ili je u pitanju čitava grupa diverzanata.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala