Rusija će podržati razgraničenje na Kosovu, ako...

© AP Photo / Sergei KarpukhinIvica Dačić i Vladimir Putin
Ivica Dačić i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će podržati ideju o razgraničenju Kosova ako ona bude zvaničan stav Srbije, kaže lider Socijalističke partije Srbije i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i dodaje da je izložen stalnim napadima otkad je pomenuo podelu Kosova.

„Nazivaju me izdajnikom, a nisam čuo nikoga da je predložio bilo koje drugo rešenje“, rekao je Dačić za „Alo“ i dodao da osim njegovog predloga nijedna stranka ili bilo koji drugi politički i društveni činilac nije izašao sa konkretnom idejom.

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Razgraničenje sa Albancima, crkve kao na Svetoj gori

„Otkako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio unutrašnji dijalog o Kosovu, samo čujem ’Ua, Vučiću‘, ’Ua, Dačiću‘, a niko ništa konkretno da kaže“, primećuje Dačić.

Šef srpske diplomatije veruje da će se naći podrška među svetskim silama ukoliko predlog o razgraničenju postane zvaničan stav Srbije.

„Što se tiče podrške velikih sila ovom mom predlogu, jasno je svima da će ići teško, ali podsetiću vas na reči predsednika Rusije Vladimira Putina da je za Moskvu prihvatljivo sve što je i za Srbiju, tako da, kada kažemo da je to zvanični stav Srbije, Rusija će biti iz nas, ali i mnoge druge države“, uveren je Dačić.

Upitan da li je pitanje Kosova ključno u evropskim integracijama, lider SPS-a kaže da je vreme da se to pitanje reši, te podseća da je predsednik Vučić izjavio da je Kosovo ključno pitanje i za budućnost evrointegracija Srbije.

„Ja sam pokrenuo to kao jednu od ideja, i ne govorim o podeli nego o definisanju onoga što je srpsko i pod znacima navoda — albansko“, zaključio je on.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala