Zašto je Tramp bio blag zbog nasilja u Virdžiniji?

© REUTERS / Jonathan ErnstPredsednik SAD Donald Tramp u Nju Džerziju
Predsednik SAD Donald Tramp u Nju Džerziju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Doskorašnji direktor za komunikacije Bele kuće Entoni Skaramuči oštro je danas kritikovao reakciju američkog predsednika Donalda Trampa na nasilje u Šarlotsvilu u Virdžiniji ovog vikenda, rekavši da je „previše blaga“.

„Ne bih preporučio takvu izjavu. Mislim da je morala biti mnogo oštrija“, rekao je Skaramuči za Ej-Bi-Si njuz, u svom prvom televizijskom intervjuu otkako je smenjen sa funkcije u Beloj kući posle svega 11 dana provedenih na tom položaju.

Kako je Skaramuči danas naveo, „s moralnim autoritetom predsednika morate da tu stvar isterate na čistac“.

Belci nacionalisti sukobljavaju se sa učesnicima kontra-mitinga u Šarlotsvilu u američkoj državi Virdžinija. - Sputnik Srbija
Vanredno u Virdžiniji: Marš belih nacionalista, jedan mrtav, više povređenih

Tramp je sinoć osudio nasilne sukobe koji su izbili između prodesničarskih grupa i kontramitingaša u Šarlotsvilu u Virdžiniji.

„Svi moramo biti ujedinjeni. Osuđujem sve što je mržnja. Nema mesta za tu vrstu nasilja u Americi“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru, preneo je Rojters.

Skaramuči je danas govorio i o svom telefonskom razgovoru sa reporterom „Njujorkera“ Rajanom Licom, tokom kojeg je kritikovao svoje tadašnje kolege, uključujući šefa ersonala Bele kuće Rejnsa Pribusa i glavnog stratega Stiva Benona.

„Mislio sam da se taj razgovor ne snima i da je nezvaničan“, istakao je Skaramuči.

On je, konstatujući da je „očigledno platio za posledice svoje nenamerne greške“, Licovu odluku da snimi razgovor okarakterisao kao „veoma razočaravajuću“.

Skaramuči je napomenuo da je i dalje Trampov pristalica, zaključivši da je Tramp „u nekim trenucima težak, ali je — pobednik“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala