Moskva: Ne spekulisati o zatvaranju ruskog konzulata u SAD

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteDeo kompleksa ruske ambasade u Vašingtonu
Deo kompleksa ruske ambasade  u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nema osnova za spekulacije o mogućem zatvaranju ruskog konzulata u SAD kako bi se uspostavio diplomatski balans, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, istakavši da je izbor Vašingtona bio da ne otvori svoj četvrti konzulat u Rusiji.

„Ako počnu da vam pričaju da je balans poremećen i da je sada vreme da se ponovo uspostavi, da se odgovori na neprijateljske akcije Rusije – to je apsolutni blef usmeren protiv onih koji nemaju veze s tim“, rekla je ona u intervjuu za televiziju „Rusija“.

Ambasada Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Uskoro se rešava sudbina ruskih diplomata u Americi

Zaharova je navela da je Rusija pre više godina ponudila Amerikancima da otvore četvrti konzulat u Rusiji, ali da oni to nisu učinili.

„Zato sva pitanja treba uputiti njima. I zato nema prostora za spekulacije na tu temu“, zaključila je ona.

Ruski list „Komersant“ prethodno je naveo, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, da SAD razmatraju mogućnost da zatvore jedan od četiri konzulata koje Rusija ima na američkoj teritoriji kako bi se uspostavio balans, jer SAD imaju samo tri konzulata u Rusiji.

Neimenovani zvaničnik Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće rekao je ruskoj agenciji da američke vlasti i dalje razmatraju opcije kako da odgovore na odluku Moskve da smanji broj članova diplomatskog osoblja SAD u Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala