Izaslanici Srbije u 27 država lobiraju protiv prijema Kosova u Unesko

© Tanjug / RADE PRELICIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je Srbija poslala svoje izaslanike u dvadesetak zemalja da lobiraju protiv glasanja tih država za prijem Kosova u Unesko, napominjući da mnoge države ne znaju o kojem se tačno problemu radi.
Enver Hodžaj - Sputnik Srbija
Hodžaj: Kosovo ima glasove za učlanjenje u Unesko i Interpol

„To nisu izaslanici koji će rešiti neke probleme. Treba da obaveste neke zemlje o čemu se tu radi. Ako niste bili u poseti Uzbekistanu 25 godina ne možete očekivati od njega da glasa protiv prijema Kosova u Unesko“, objasnio je Dačić.

On je sve prisutne zapitao da li znaju nešto o sporu između Bolivije i Čilea i zaključio da — ne zna niko ništa.

„Isto tako i oni ne znaju mnogo o Kosovu“, naglasio je ministar.

On je rekao da i sam, svaki dan, na svakom sastanku, lobira protiv Kosova, i ispričao kako je igrom slučaja došao do materijala koji u Evropskoj uniji daju svojim političarima za pripremu pred razgovor sa njim.

„Tu stoji da Ivica Dačić najviše svog vremena provodi lobirajući protiv Kosova u međunarodnim organizacijama — to je tačno“, rekao je Dačić i napomenuo da on šalje izaslanike da čine to isto.

„Već su otišli u dvadesetak zemalja, a reč je o 27 zemalja koje smo locirali kao bitne da ih obiđu izaslanici“, rekao je Dačić i ponovio da Kosovo neće postati član Uneska, jer će sada i države koje su bile uzdržane glasati protiv toga.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala