Srpska jaja su bezbedna

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaJaje
Jaje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da na srpskom tržištu nema jaja zaraženih insekticidom fipronilom.
Kokošja jaja - Sputnik Srbija
Milion otrovnih jaja u blizini granice sa Srbijom

On je dodao da je sve pod kontrolom i da građani treba da budu spokojni.

Naša veterinarska inspekcija to apsolutno kontroliše i takvih pošiljki nije bilo, rekao je Nedimović za RTS i dodao da nije bilo ni produkata koji i mogli da sadrže ta jaja.

„Postoji sistem u koji smo i mi uključeni, u kojem se kontroliše tok svih roba životiljskog porekla. Označeno je da je 11 zemalja ugroženo, mi nismo u tome“, naveo je ministar.

Nedimović kaže da su bile dve pošiljke u januaru i u junu iz Holadije, ali ne od spornog proizvođača, kao i da je bila reč o proizvodima koja sadrže jaja.

On navodi da je reč o velikoj aferi u EU, ali i da to nije prvi put da se takve stvari dešavaju.

Kontaminirana jaja ili proizvodi od jaja su pronađena u 15 članica EU, Kini i Švajcarskoj otkako je 1. avgusta u javnost procurila ta afera, a milioni jaja i proizvoda na bazi jaja povučeni su minulih dana sa polica supermarketa širom Evrope.

Danska je najnovija od brojnih zemalja prijavila da je pogođena ovom aferom, navodeći da je tamo prodato 20 tona zagađenih jaja uvezenih od belgijskih dobavljača, prenosi AFP.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala