Pobeda regiona: Hrvatska vratila stare takse

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIC Ministar za ekonomske odnose BiH Mirko Šarović
Ministar za ekonomske odnose BiH Mirko Šarović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naknada za inspekcijski nadzor i kontrolu usklađenosti voća i povrća sa tržišnim standardima prilikom uvoza iz trećih zemalja u Hrvatsku sa 2.000 kuna biće vraćena ponovo na 90 kuna, potvrdio je Mirko Šarović, zamenik predsedavajućeg Veća ministara BiH i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
Srpski carinik pregleda robu - Sputnik Srbija
Hrvati razbesneli region, sledi udružena „osveta“

„Pravilnik se vraća na staro. To je maksimalan uspeh. Bilo je i drugih verzija, ali manje uspešnih. Ovo je apsolutna pobeda“, rekao je Šarović, a prenosi agencija „Anadolija“.

On je istakao da „više nema potrebe za sastancima ministara iz regiona sa hrvatskim kolegom Tomislavom Tolušićem oko tog pitanja“.

„Sve smo završili. Sada je nebitno da li Dubrovnik ili Podgorica ili Zagreb. Vraćamo sve na staro, a mi narednih dana možemo da se vidimo da se dogovaramo o daljoj saradnji“, rekao je Šarović.

Hrvatska je 14. jula donela Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća sa tržišnim standardima kojim je naknada za inspekcijski nadzor povećana za 22 puta, odnosno sa 90 na 2.000 kuna, što je stvorilo velike probleme izvoznicima voća i povrća.

Nadležni ministri iz BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije na zajedničkom sastanku u Sarajevu pozvali su Hrvatsku da hitno ukine diskriminatorske odredbe Pravilnika.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala