Ogromna oluja u Istri — vetar čupa stabla, brodovi zovu upomoć (video, foto)

CC0 / Pixabay / Nevreme - ilustracija
Nevreme - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nad Italijom se razvila ogromna olujna superćelija, javlja Istramet. Oluja je u poslepodnevnim satima stigla do Istre. Rovinj su prekrili tamni oblaci, a vetar je počeo snažno da duva. Oblaci su prekrili i Poreč, Stari Červar, Novigrad...

Kako javlja Istramet, oluja je već stigla na more kod Istre, a vreme će najopasnije biti na području Tršćanskog zaliva i severozapada Istre. Nevreme preti i Kvarneru.

U Puli jak vetar čupa stabla. Brodići pokušavaju da nađu svoj put prema kopnu, ali more je jako nemirno zbog jakog vetra.

„Usled jake oluje, više od 10 brodova zatražilo je pomoć na moru od Poreča do Umaga. Poslati su brodovi italijanske obalske straže“, javlja Krometeo.

Podsetimo, Istru je nedavno nakon nezapamćenog toplotnog talasa, koji su u Italiji prozvali „Luciferom“, zateklo olujno nevreme. Vetar je rušio stabla i nosio krovove.

Istramet je danas objavio i fotografije snimljene nakon kiše u Istri, koje prikazuju kišu punu afričkog peska koji je pristigao u jakoj jugozapadnoj nadmorskoj struji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala