Dačić za Sputnjik: Nervoza zbog mog predloga o Kosovu sve govori

© Sputnik / Radoje PantovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Možda je sva ta nervoza koju je izazvao moj predlog o razgraničenju na srpsko i albansko najbolji pokazatelj kojim putem bi trebalo da idemo.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Kompromis za KiM, na redu i odnos sa Bošnjacima

„Dobro je što je u javnosti pokrenut dijalog o Kosovu i što se čuju različite ideje. Zanimljivo je, a to je primetio i predsednik države Aleksandar Vučić, da je dosad samo moja ideja o razgovorima o razgraničenju na ono što je srpsko i ono što je albansko izazvala veliku nervozu na mnogim stranama. Takvu nervozu ne izazivaju ni predlozi da se odreknemo Kosova ni predlozi da održimo zamrznuti konflikt“.

Ovo je za Sputnjik izjavio Ivica Dačić, ministar inostranih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije, koji se konkretnim predlogom među prvima uključio u javnu polemiku o rešenju za južnu srpsku pokrajinu.

„Možda je sva ta nervoza koju je izazvao moj predlog i pokazatelj kojim putem bi trebalo da idemo i kako da dođemo do rešenja kojim će sve strane biti nezadovoljne. Jer samo jedno takvo rešenje će istovremeno obezbediti trajan kompromis za budućnost. O detaljima plana razgovaraću sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kad unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji postane institucionalizovan“, najavio nam je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala