Hrvatska će platiti ono što je uradila

© Tanjug / OKSANA TOSKIC/Rasim Ljajić
Rasim Ljajić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je danas da će, ukoliko se sa hrvatskom vladom ne nađe rešenje u vezi sa merama uvećavanja taksi za srpsku robu koje je ta zemlja nedavno uvela, sledeći korak biti obraćanje Evropskoj komisiji i, eventualno, kontramere.

„Mi, naravno, možemo da uvedemo kontramere, ali želimo da izbegnemo tu soluciju, jer uvođenje mera i kontramera šteti našim odnosima, privrednicima i, na kraju, šteti potrošačima“, istakao je ministar u izjavi za RTS, uoči puta u Sarajevo.

Marko Čadež - Sputnik Srbija
Srbija traži od Brisela da Hrvatska povuče odluku o vancarinskim barijerama

Ljajić, koji će sutra učestvovati na sastanku u Sarajevu gde bi trebalo da se razmotre nedavne mere Hrvatske o pojačanom inspekcijskom nadzoru, rekao je da će se izaći sa predlogom da se ukinu mere koje su protivne Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i principima Svetske trgovinske organizacije.

Drugi korak je, kaže, revidiranje ovih mera i usaglašavanje cena ovih taksi sa cenama koje važe u EU.

Kako je zaključio, ovo što je Hrvatska uradila, „ovu vrstu protekcionizma će platiti, pre svega, hrvatski potrošači, jer će kupovati robu koja će biti skuplja od one robe koja je do sada uvožena u Hrvatsku“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala